Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@12:40:41 GMT

رتبه فیلم‌های ایرانی در IMDb چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۸۰۵۱

رتبه فیلم‌های ایرانی در IMDb چقدر است؟

صدای ایران-  همین یکی دو هفته پیش، در شرایطی‌که هنوز تب‌وتاب سریال «بازی تاج‌وتخت» تمام نشده و در هر منزلی و محفلی صحبت از این سریال و جذابیت‌هایش بود، رسانه‌ها نوشتند که مینی‌سریال «چرنوبیل» موفق شده عنوان بهترین سریال تاریخی را از سوی کاربران سایت سینمایی IMDB کسب کند و جانشین «بازی تاج‌وتخت» در صدر جدول بهترین سریال‌های سایت آی‌ام‌دی‌بی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته خبرگزاری‌ها «چرنوبیل» امتیاز ۷.۹ از ۱۰ را در آرای حدود ۱۴۰‌هزار کاربر به‌دست آورده است.
چرنوبیل اولین و آخرین باری نبود که «بهترین‌های سایت آی‌ام‌دی‌بی» را در متن اخبار آورد. تاکنون رسانه‌ها بار‌ها و بار‌ها به امتیاز یا نمره و یا همان «ریت» فیلم‌ها و سریال‌ها در سایت آی‌ام‌دی‌بی اشاره کرده‌اند- و اساسا در روز و روزگاری که سیل تولیدات سینمایی و تلویزیونی در دسترس مردم وجود دارد و طبیعتا افراد وقت کافی برای تماشای تمام آثار منتشرشده را ندارند، این «رده‌بندی» یکی از معیار‌های بسیاری از سینمادوستان برای تماشای یک فیلم یا سریال (حداقل در مواردی که آن آثار و عوامل‌شان را نمی‌شناسند) است.
این «رده‌بندی» در ایران البته گاه دستمایه خبرسازی –وحتی- شوخی هم قرار گرفته است. فراموش نکرده‌ایم انتشار این خبر را که «گلزار هفتمین یا سیزدهمین بازیگر جذاب دنیا معرفی شد»؛ که اولش طرفداران گلزار خیلی بابت این خبر سروصدا کردند، اما بعدتر معلوم شد که این اتفاق در نظرسنجی سایت آی‌ام‌دی‌بی افتاده است- و طبق معمول هم ایرانیان حماسه آفریده و بازیگر وطنی را در این رده‌بندی به رتبه‌های بالا رسانده‌اند.
داستان چیست؟
سایت آی‌ام‌دی‌بی یا همان بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها یک بانک اطلاعاتی آنلاین است که شامل اطلاعات بازیگران، فیلم‌ها، بازی‌ها، سریال‌ها و... است و ماهانه بیش از ۱۰۰‌میلیون بازدیدکننده دارد. این سایت که جزو ۵۰ وبگاه پربازدید اینترنت شناخته می‌شود، یکی از ویژگی‌هایش «قابلیت امتیازدهی کاربران به فیلم» است و کاربر می‌تواند امتیازی بین ۱ تا ۱۰ به اثر مورد نظرش بدهد.
این به این دلیل که شمار کاربران هم مهم است و این نمرات ضرایب خاصی دارند، باعث ارزیابی نسبتا دقیقی از یک فیلم می‌شود و برای همین هم در رسانه‌ها بسیار مورد استناد قرار می‌گیرد و بنابراین برای سینماگران نیز ارزش و اهمیت فراوانی دارد. در حال حاضر در رده‌بندی فیلم‌ها «رستگاری در شاوشنک» با امتیاز ۹.۳ بالاترین امتیاز را بین تمام فیلم‌های سینمایی تاریخ دارد و در بین سریال‌ها نیز «چرنوبیل» با امتیاز ۷.۹ در صدر نشسته است.
بالانشین‌ها
در جدول رده‌بندی فیلم‌های سینمایی «رستگاری در شاوشنک»، «پدرخوانده»، «پدرخوانده ٢»، «شوالیه تاریکی»، «١٢ مرد خشمگین»، «فهرست شیندلر»، «ارباب حلقه‌ها» «پالپ فیکشن»، «خوب، بد، زشت» و «باشگاه مشت‌زنی» ١٠ فیلم اول جدول هستند که ریت فیلم صدرنشین ۹.۳ و فیلم دهم ۸.۸ است.
ایرانی بالانشین
فیلم‌های ایرانی شاید به‌دلیل اکران نه‌چندان وسیع، شاید به دلیل الزام تماشاگر برای تماشای فیلم‌ها با زیرنویس و شاید هم به هر دلیل دیگری امتیاز چندان بالایی در سایت آی‌ام‌دی‌بی ندارند. تا جایی که اگر فهرست ٢٥٠ فیلم برتر را از نگاه کاربران سایت آی‌ام‌دی‌بی مرور کنیم، می‌بینیم که تنها یک فیلم ایرانی در این جدول وجود دارد و آن هم فیلمی نیست مگر جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی -که با اسکاری که گرفته بیشتر یک فیلم بین‌المللی است تا ایرانی- که امتیاز ۸.۳ را گرفته و در رده ١١٢ قرار دارد.
دیگر فیلم‌های اصغر فرهادی نیز نسبت به دیگر فیلم‌های ایرانی جایگاه خوبی در این جدول دارند. در این بین ریت فیلم «درباره الی» از همه بالاتر است و توانسته از کاربران میانگین نمره ٨ را دریافت کند. فیلم‌های «فروشنده» و «گذشته» نیز ۷.۸ گرفته‌اند.
جایگاه کیارستمی
زنده‌یاد عباس کیارستمی پیش از اصغر فرهادی و اسکارهایش جهانی‌ترین سینماگر ایران بود. در سایت آی‌ام‌دی‌بی موفق‌ترین اثر کیارستمی «زیر درختان زیتون» است که امتیاز ۷.۸ را گرفته است. «طعم گیلاس» با امتیاز ۷.۷، «باد ما را خواهد برد» با نمره ۷.۶ و «کپی برابر اصل» با ریت «۷.۳» در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
جشنواره‌ای‌ها
در میان دیگر فیلمسازان موسوم به جشنواره‌ای، جعفر پناهی جایگاه خوبی در بین کاربران جهانی این سایت محبوب دارد. «بادکنک سفید» در این بین با امتیاز ۷.۸ موفق‌ترین اثر پناهی است و بعد از این فیلم کودکانه فیلم «آینه» با نمره ۷.۶ ایستاده است که این نیز داستانی کودکانه دارد. «دایره» ۷.۵، «آفساید» و «تاکسی» هر دو ۷.۳ و «سه‌رخ» هم ۷.۱ نمره گرفته‌اند.
امیر نادری دیگر سینماگر موفق ایران در فستیوال‌های بین‌المللی است. در میان آثار نادری «دونده» با ۷.۹ و «تنگسیر» با ۷.۸ امتیاز بالاتر از بقیه قرار دارند. «تنگنا» ٧ امتیاز گرفته و بقیه فیلم‌های نادری به‌خصوص فیلم‌های اخیرش امتیاز‌های پایینی گرفته‌اند. «وگاس» ۶.۹، «کوه» ۶.۲ و «منهتن از روی شماره» ۶.۱ نمره دارند.
در میان جوان‌تر‌ها هم «ماهی‌وگربه» شهرام مکری ۷.۴ گرفته، «ترانه تنهایی تهران» ساخته سامان سالور ۷.۳ گرفته، «دویدن در میان ابرها» ساخته امین فرج‌پور نمره ۷.۲ دارد و «برلین منفی هفت» رامتین لوافی‌پور هم امتیاز ۵.۶ گرفته است. اشکان انگشتر متبرک و هجوم، دو فیلم دیگر شهرام مکری هم به‌ترتیب ۷.۱ و ۶.۴ امتیاز گرفته‌اند.
قدیمی‌ها
اما ببینیم کارگردانانی مانند ابراهیم حاتمی‌کیا و دیگر حرفه‌ای‌های سینمای بدنه چه رتبه‌ای در مجامع بین‌المللی دارند.
موفق‌ترین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا در سایت آی‌ام‌دی‌بی «آژانس شیشه‌ای» است که امتیاز ٨ گرفته است. بقیه فیلم‌های حاتمی‌کیا، اما نمره‌های پایینی دارند: «به‌وقت شام» ۵.۶، «بادیگارد» و «چ» ۶.۲، «به‌نام پدر» ٦ و «به‌رنگ ارغوان» امتیاز ۶.۶ دارند.
در میان فیلم‌های مسعود کیمیایی هم «گوزن‌ها» با امتیاز ۸.۱ و «قیصر» با ۸.۷ موفق‌ترین‌ها هستند و دیگر فیلم‌های کیمیایی، اما موقعیت خوبی در این فهرست ندارند: «دندان مار» ۶.۳، «گروهبان» ۶.۲، «رد پای گرگ» ۵.۸، «حکم» ٥، «جرم» ۵.۲ و «سلطان» ۵.۳.
داریوش مهرجویی هم با امتیازات ۸.۲ برای «هامون»، ۸.۱ برای «گاو»، ۷.۲ برای «مهمان مامان» و ۶.۷ برای «سارا» وضع بدی ندارد. آخرین فیلم مهرجویی، «اشباح»، اما ۳.۲ گرفته است!
پ/

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آی ام دی بی فیلم سینمایی ایرانی فیلم سینمایی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز

به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

در گزارش رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۴ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۰۰۰ دانشگاه حضور داشته اند که چهار دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

فهرست دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

ردیف رتبه در آسیا دانشگاه
۱ =۵۶ دانشگاه صنعتی شریف
۲ ۶۸ دانشگاه صنعتی امیر کبیر
۳ =۷۹ دانشگاه علم و صنعت ایران
۴ ۱۰۰ دانشگاه تهران
۵ ۱۱۸ دانشگاه صنعتی شیراز
۶ =۱۲۱ دانشگاه تبریز
۷ =۱۲۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران
۸ =۱۳۱ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۹ ۱۳۳ دانشگاه صنعتی اصفهان
۱۰ =۱۳۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۱۱ ۱۴۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۲ =۱۵۴ دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳ =۱۶۰ دانشگاه شیراز
۱۴ =۱۸۰ دانشگاه فردوسی مشهد
۱۵ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
۱۶ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کاشان
۱۷ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
۱۸ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۱۹ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه کاشان
۲۰ ۲۰۱–۲۵۰ دانشگاه ارومیه
۲۱ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی بابل
۲۲ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۲۳ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۴ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی مازندران
۲۵ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قزوین
۲۶ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۲۷ ۲۵۱–۳۰۰ دانشگاه محقق اردبیلی
۲۸ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
۲۹ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کردستان
۳۰ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی سهند
۳۱ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه شهید چمران اهواز
۳۲ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه صنعتی شاهرود
۳۳ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه اصفهان
۳۴ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه کردستان
۳۵ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
۳۶ ۳۰۱–۳۵۰ دانشگاه یزد
۳۷ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
۳۸ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی ایلام
۳۹ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه خوارزمی
۴۰ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه رازی کرمانشاه
۴۱ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه سمنان
۴۲ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه گیلان
۴۳ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه مازندران
۴۴ ۳۵۱–۴۰۰ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
۴۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی اراک
۴۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
۴۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه بوعلی سینا همدان
۴۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه حکیم سبزواری
۴۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی کرمان
۵۰ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه لرستان
۵۱ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه خلیج فارس
۵۲ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی قم
۵۳ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان
۵۴ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه شهرکرد
۵۵ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۵۶ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه مراغه
۵۷ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه صنعتی ارومیه
۵۸ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه یاسوج
۵۹ ۴۰۱–۵۰۰ دانشگاه علوم پزشکی زنجان
۶۰ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی
۶۱ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه الزهرا
۶۲ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه اراک
۶۳ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه ایلام
۶۴ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی سمنان
۶۵ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه شاهد
۶۶ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۶۷ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه هرمزگان
۶۸ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه قم
۶۹ ۵۰۱–۶۰۰ دانشگاه زنجان
۷۰ ۶۰۱+ دانشگاه دامغان
۷۱ ۶۰۱+ دانشگاه پیام نور
۷۲ ۶۰۱+ دانشگاه بیرجند
۷۳ ۶۰۱+ دانشگاه سیستان و بلوچستان
۷۴ رتبه اعلام نشده یک دانشگاه غیرانتفاعی
۷۵ رتبه اعلام نشده دانشگاه صنعت نفت

براساس رتبه بندی تایمز در منطقه آسیا در سال ۲۰۲۴ دانشگاه شینهوا (Tsinghua) و دانشگاه پکن از چین برای پنجمین سال متوالی مقام های اول و دوم را به خود اختصاص دادند.

در مقایسه با چهار دانشگاه در سال گذشته، پنج دانشگاه چین در بین ۱۰ دانشگاه برتر قرار دارند. دانشگاه ژجیانگ با صعود از رتبه دوازدهم به نهم وارد این گروه شده است. هنگ کنگ و سنگاپور هر کدام با دو دانشگاه، رتبه دوم را در بین ۱۰ دانشگاه برتر دارند.

فهرست ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی ۲۰۲۴

رتبه در آسیا دانشگاه / کشور
۱ Tsinghua University/ چین
۲ دانشگاه پکن / چین
۳ دانشگاه ملی سنگاپور / سنگاپور
۴ دانشگاه فناوری نانیانگ / سنگاپور
۵ دانشگاه توکیو / ژاپن
۶ دانشگاه هنگ کنگ / هنگ کنگ
۷ دانشگاه شانگهای ژیائوتونگ/ چین
۸ دانشگاه فودان / چین
۹ Zhejiang University/ چین
۱۰ دانشگاه چینی هنگ کنگ / هنگ کنگ

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد.

ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

کد خبر 6093841 زهره بال

دیگر خبرها

  • گام بلند فجر به‌سوی صعود با شکست صدرنشین/چادرملو بالأخره برد
  • لیگ یک: خیبر صدرنشین در شیراز کنده شد!
  • دلیلی اصلی عدم حضور بهرام افشاری در پایتخت ۷ فاش شد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • اتفاقی عجیب برای سردار آزمون در رم
  • گزارش سایت آمریکایی از رقیب‌ ایرانی لی در استانبول
  • وضعیت نامشخص آزمون و ۵ بازیکن رم در پایان فصل
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم